Happy Valborg!

Idag/kväll är det åter igen valborg. När jag var yngre fanns det inget annat att göra än att gå till en brasa. Eller planen var iaf att gå till brasan, men vi lyckades alltid komma försent (?) så brasan hade redan hunnit brinna ner när vi väl va framme. Men de gjorde ju aldrig nått utan festen fortsatte som att det inte fanns någon morgon dag. Saknar lite att vara ung, haha, låter ju som jag är sjukt gammal ;) Men ni förstår hur jag menar. Inga plikter lixom mer än att gå till skolan från 8-15... Ibland önskar jag att jag tog vara mer på mina tonår och kanske gjorde något vettigt me dom? Men jag är nöjd med mig själv och hur jag har format mig till den jag är idag. Och jag lever ju livet som en 19 åring endå, så vem bryr sig?!
(årdersnojja??)

Byter samtalsämnde. :)
Den här veckan kommer jag jobba 7 dagar! Och 2st dubbla pass.
Jag trivs väldigt bra på Deli. Det är ett superhärligt team och jag har verkligen jätte kul när vi jobbar. Skojar och har tex stämpelkrig (me chefen) Får lära mej mycket smarta och bra tips och knep.

Våran butik har vunnti kvartalets butik :) (vi kom alltså 1:a av 28 butiker) Och om vi vinner 3 ggr till så ska vi åka på en semester på 5 dagar till kanske spanien. :) Så alla jobbar ju så bra vi bara kan, för vem vill inte till sol och värme lixom? Som dom på huvudkontoret säger: "Adel (chefen) och hans deram-team är otroligt flinka"

Ikväll ska jag jobba natt. De e min första natt. Den hektiskaste natten på hela året säger de... Han sa att han skulle testa mej hur jag tår stess eller inte... Känner mej lite nervös. Men de ska nog gå fin fint. Jag har ju 2 andra svenskar som kan backa mej :)

Nu ska jag äta middag. -Tortelini :)

De bästa me att bo i kollektiv...

...Är att man "delar" på allt. Som imorse så hade vi ingen mjölk tex. Men så öppnar man kylskåpet och ser ett mjölkpaket på hyllan under... Vips så blev de kaffe med mjölk :) Sen de andra som jag tycker är super bra är att man inte riktigt vet vem de är som kanske inte orkar torka av bänken eller ta upp sina hårstrån i duschen, eller fäller ner toa locket. Förut visste jag ju att de va Matilda, men nu vet jag inte... Såå, jag kan ju inte bli arg på henne längre. Tycker jag känns skönt, då kan jag va lite små grinig på alla dom andra 5st som bor här istället.

Igår va de full fart på oss. Vi flyttstädade våran gammla lägenhet. Vi tog oss en tur på stan med en mjukglass. Och vi monterade ihop en våningsäng. Som tur var kom en av våra gammla vänner, snickaren Roy, och hjälpe oss. Utan honom hade vi nog inte lyckats få upp sängen...Och om vi hade lyckats hade vi nog inte vågat sova i den iallafall :) Efter lite skruvande och meckande så stod den på plats och det blev super bra!! Vi betalade Roy med "Näs-kaffe" (eller hur va de nu de hette Matilda ;) Och färska samariner. Mmm.

Sen va de sov dax och jag fick inviga sängens övre våning. Gick utmärkt! Slog bara i huvet en gång och knät en annan... Varannan vecka ska vi byta. Längtar redan tills om två veckor :)

Idag har jag mycket att göra... Jag ska gå till skatte verket och få ett nytt skattekort som jag ska lämna till Deli de Luca. Sen ska jag gå och säga upp mej på 7-eleven :S Kommer inte bli kul, men väldigt skönt när de väl är gjort! Sen ska jag till Deli de Luca och lämna in skattekortet och skriva på papprena och bli anställd :) Sen om jag hinner ska jag köpa lite mat, hem laga lunch, kanske dammsuga och sen ska jag jobba kl 15 till 23. Så nu är de dax att sätta fart!

Första arbetsdagen på Monki gick...

... Jätte bra!
Det va inga svårigheter eller konstigheter. Känndes som att jag inte hade gjort något annat än att jobba i en klädbutik. Jag viste hur man skulle säga: "Hej hej, visst är den här snygg" och så "blippar"  jag in varan i kassan *blipp*  Ha en trevlig helg..." Och när dom ville byta eller lämna tillbaka ett plagg: "-Ja, de går bara bra, *blip* blip*, Så skriver du bara i namn och telefon nummer hära. Tack, här är dina pengar :) Ha en fortsatt bra dag."
Vek kläder som att jag va född till det och undan gick de. Och om inte ännu fortare gick de för kunderna att raffsa runt o stöka till igen så fort jag vände ryggen till. Men, första dan på jobbet, så jag bara log mot dom, men tänkte "Dumma dumma Norman (Norkvinna??) du såg ju att jag precis hade stått å vikt just den där tröjan för kanske femtionde gången! Dööööööööööööh... äsch du va endå fet o ful. *suck*..."
Så när jag minst anade hade det gått 6 timmar och min arbetsdag va slut och jag fick gå hem :)

Dessvärre var min natt jobbigare. Jag gick o ja mej kl 20, somna vid 21.20, Matilda kom hem 22.20 vaknade, somna om, vakna igen kl 12 av att Matilda skulle sova. Men då kunde jag inte somna om... Jag låg o vred och vände på mej till klockan blev 2, Då bestämde jag mej att jag skulle gå upp. Gjorde mej lite te och en knäckemacka utan nåt på. Satt i mörkret i "vardagsrummet", de va kallt och lite läskigt. Hoppasde på att ingen av dom andra som bor här skulle komma ut. Efter 30 min gick jag in i vårat rum igen, Matilda snarkade som en flodhäst, så jag petade in öronprppparna och efter kanske ytterligare en timma lyckades jag somna om...
Det är jobbigt att inte kunna sova när man måste sova. Först ligger jag o tänker på allt, och då menar jag verkligen ALLT. Tex; Varför är tänderna vita? Hade jag ställt alarmet? Guuud va jag är hungrig, Jag saknar Muffie, undra va tjejerna i USA gör nu, va ska jag ha på mej i morgon, undra om de regnar ute, stackars alla uteliggare.. mm. Sen blir jag varm, börjar svettas. Ligger på högra sidan, vänder mig till vänstra. Lägger mej till ryggen. får ont i ögona för att jag spänner dom så hårt för att blunda, lägger mej på mage. Börjar frysa, kliar över allt, sätter mej upp och knäcker nacken. Lägger mej ner. och sen börjar de om och om och om igen... JAG HARAR DET!


Fredag kväll klockan 8 och jag ska gå och lägga mej...

Sjukt, himmla, as TRÖTT!!
Äntligen har jag slutat, nu ska jag äntligen hoppa ner i sängen.
Jag är så trött så jag orkade inte göra middag, de fick bli en konsevburk me mackrill i tomatsås o några skivor gurka. Jag är så trött så jag orkar inte tända taklampan, så jag sitter i mörkret, jag är så trött så jag orkar inte gå och duscha. Jag ska bara soooooooooova!! ZzZzZ

Imorgon blir de första dagen på Monki :D Jag är förväntansfull :)
Sen i morgon kväll ska vi på vaskedsfest för en av våra svenska kompisar ska åka hem igen...

Ha en super trevlig helg och tack för dom värmande komentarerna :)

*smack*


Deli de Luca

Igår när jag stod och jobbade inne på 7-eleven och stressade runt bland kunder och korvar kom det fram en kille till mej. Han sa att han hade sett mej flera ggr på 7-eleven och tyckte jag var flink och väldigt duktig så han undrade om jag var intresserad av att jobba hos honom i hans butik, Deli de Luka.
Herre gud tänkte jag, är det ett skämt? Står han här och undrar om jag vill jobba hos honom?
Vanligtvis brukar man ju får lämna in cv:t och hoppas på att dom är intresserade och att man får en chans att komma på en intervju och få presentera sig mera. Men den här gången blev JAG till frågad om att få ett jobb :)

Så jag knatade iväg idag kl 17.00 och gick på en närmare intervju. Killen som jobbade när jag kom in va svensk. Efter ett tag kom chefen in. Vi gick in på hans  kontor och satt och pratade i en timma :) Han var super trevlig och hade orning och reda, allt var så seriöst och bra. Han gick igenom allt jag borde veta inför jobbet och vad han förväntade sig av mej.
Sen frågade jag om dom inte hade haft fler sökande här, då svarade han: "Den där högen är bara ansökningar från olika personer som har sök, men jag har handlat av dej fler gånger på 7-eleven och jag tyckte du var riktigt duktig, proffsig och väldigt trevlig mot alla kunder som kom in. Så jag bestämde mej att henne ska vi ha!"
Jag blev jätte glad och kännde mej verkligen smickrad.

Så nu ryker 7-eleven... Kan inte ha 4 jobb, det hinner jag inte med. Och 7-eleven är det stället där jag får minst betalt på, Och, jag är ju här för att tjäna pengar. Så valet var inte speciellt svårt.
Min första arbetsdag på deli de luca blir på tisdag :)


Men det är inte så kul att säga upp mej. Jag vill ju inte att Alven ska bli ledsen, men jag måste ju tänka på mej själv. Och 7-eleven är väldigt oseriöst och lite "smutsigt".
Alven kan lixom ringa mitt inatten o fråga om jag kan byta mitt pass som är 2 dagar senare. eller så ringer han 7.30 på morgonen efter man har jobbat natt o frågar saker. Han känns bara så oresiöst så de ska bli riktigt skönt att sluta dära.

Nu måste jag sova i några timmar innan jag ska jobba ett nattpass :)

Jobba, jobba, jooobbaaa! :D

 


Jobb jobb jobb!


Jag jobbar mycket nu. Jag är trött i fötterna. Jag har såriga fingrar och dom är torra, fnasiga och har självsprickor... Jag är röda, blå något lila under ögonen. Jag är fet...Måste banta!!! Hungrig...

Nu har jag precis kommit hem från jobbet. Matilda försöker sova me min ögonbindel o mina öronproppar... Säkert sitter jag o stör henne nu när jag knappar på tangenterna på¨datorn. Så de får bli ett kort inlägg. sitter också i mörkret så de e svårt o se vad jag skriver.... Får gå på känn :)

Sitter i vårat nya rum i våran nya lägenhet. Tycker att de är riktigt bra att bo här än så länge :) Jobbar o står i, tar extrapass om jag kan. Sover så fort jag får tid. På lördag ska jag jobba min första dag på¨Monki :) * längtar *

Igår va vi på ikea o fyndade!! :) Vi handlade sjukt mycket, bland annat: papperskort, 2 stora lådor, Fövaringsboxar, 10 ramar, 100 värmeljus och 40 doftljus, en stor spegel, kudde och en våningssäng!
Nu tänker vi säkert -Oj va dyrt! Men ikke :) 580:- för allt!! Billigt va? Vi är riktigt bra på att gämföra priser, Våningssängen hittade vi på fyndhörnan. Precis en sån vi tänkte köpa för 400:- stod där för bara 300:-. Som hittat!
När vi stod i kön o skulle betala slog de oss att vi inte kunde ta me allt på bussen... *probleeem* Men vi tog ett klokt peslut och ringde efter en taxi. kostade 300:- men men... Vi kom hem på bara 20 min med allt vi hade införskaffat. Försökte ringa några lama samtal till bekanta vi har träffat typ 1-3 ggr o fråga om dom kunde hämta oss, men ingen kunde... typiskt.

Nu ska jag sova.. imorgon ska jag jobba natt. 23-07 på 7-eleven... sen hem o sova och vidare till nästa jobb 14-19 på Narvesen. sen sova lite till och vidare till Monki 10-19... SEN är jag LEDIG på söndag :) * gilla*

Goooooooooooood moooooooooorning!

Nu äter jag en ganska torr frulle, havregrynsgröt o kaffe. Mjölken och sylten tog slut i förr går så de blir bara gröt. Hatar när grynen fortfarande har sitt hårda skal på sig som man få sitta å spotta ut dom hela tiden... Bergis bara för att de e den billigaste gröten. *morr*

Idag regnar det, inte bara lite uten AS mycket! Hela himmlen har öppnat sig. Det är grått, blött och kallt. Men jag är pigg, glad och förväntansfull. För idag ska vi flytta till ett nytt rum i ett kollektiv :) Jag var och skrev på kontraktet igår. Vi kommer att bo mitt i city och bara batala 1870:- var. Som hittat!! Vi har alltid sagt att vi kan bo trångt, och de kommer vi göra nu. Vi ska dela på ett rum på 14m2. Sen delar vi kök med 5 andra och bad med en annan. Jag är njöd över priset och läget, sen kanske inte rummet och längenheten är den finaste...

Dax att sätta fart!

Puss!

Vår och varmt i bergen!

I snart två veckor har det varit skinande sol och blåhimmel här i Bergen! Sååå underbart att bara ha en tröja på sig när man går ut! I söndags grillade vi korv i parken med några nya kompisar vi har fått. Det va super mysigt!

Annars jobbar jag som vanligt... Mest på 7-eleven men ska sakta men säkert konventera till Monki :) *hoppas på många tider*
Vi har gått in på 100% att hitta ett nytt kryp-in. Har varit iväg och kollat på någrastycken. Vi fasnade för ett rum hos två norrmän precis inne i city. Dom va trevliga och rummet/lägenheten va perfekt! Vi får svar i kväll om vi fick den eller inte. Annars ska vi flytta till ett kollektiv som också ligger precis i centrum, men inte alls lika fin och mysig. Men 1000:- billigare än den andra. Så igentligen spelar det ingen roll va vi får... Vi är ju nästan endå aldrig hemma :)

Nu ska jag iväg o jobba på 7-eleven, 15-23.

Saknar er <3

OoOoOnt i halsen :(

Jag har ont i näsan/halsen. Det känns som att ett rivjärn river mej varje gång jag sväljer... Skönt att vara hemma o bara ta de lugnt idag och kväll.
Jag jobbade en sväng på morgonen på Narvesen från 7-11 bara för att lära mej hur det går till att öppna. Samma blir det i morgon också, sen är jag helt ledig på söndag.
När jag hade jobbat klart i morse gick jag o la mej i 2 timmar, skulle kunna sovit betydligt mycket längre, men vågade inte för då kommer jag ju inte kunna somna ikväll.

Det känns konstigt att vara hemma o vara ledig. Blir lätt rastlös, men ska kurera mej under täcket i soffan med en varmakoppen och kolla på tv och njuta av ledigheten.


Jag fick jobbet på Monkey :)

Intervjun gick alltså hyffsat bra. Hade jag fått önska så hade jag velat fått en heltids anställning, men jag är glad och tacksam för en deltid också.
Så nu har jag alltså 3 jobb...

Jag kommer att prioritera dom så här:
1) Monkey
2) Narvesen
3) 7-eleven

Anledningen varför just så är bara pga lönen. Jag tror att jag kommer säga upp mej på 7-eleven om jag får för mycket jobb.
Men samtidigt vill jag ju kunna vara flexibel och ta ströjobb på Money ifall dom behöver mig och ringer å frågar. Men då kan jag ju inte de om jag har 2 andra uppbokade jobb som står och väntar.
*suck* va ska jag nu göra? Kan ju inte säga upp mej på en gång heller iaf jag inte får tillräckligt me timmar på Monkey... Vilket dilemma!

Snälla ge mej råd hur jag ska göra...!?


På väg igen...

I natt fick jag iaf sova 6 timmar innan klockan ringde. Känner mej väl inte så utvilad men de känns betydligt mycket bättre än igår. Om 10 min ska jag gå till Narvesen.

Intervjun på Monkey/Weekdays igår gick bra, tror jag. Det känndes bra och dom var mycket seriösa. Dom ska ringa idag och ge besked *pirr pirr* Hoppas hoppas! Håll tummarna för mej!

Känner mej dessvärre förkyld... Nyser, snorar och har ont mellan näsan och halsen... Får försöka kurera mig på Söndag. För då är jag ledig :)


Gäsp

Skulle ju på jobbintervju igår... Men jag kom aldrig fram. Virrade bort mej på en motorväg... Jag ringde och sa att jag hade skrivit av kartan för bilar, alltså inte för att gå. Så jag bestämde mej för att ta en buss dit iställte. Insåg att jag inte hade pengar på mej och va tvungen att ta ut pengar först...Klockan bara tickade på. Sen skulle jag hitta rätt buss vilket inte va de lättaset. Så precis när jag hade hittat rätt busshållsplats så ringer tjejen på bemanningsbyrån och berättade att hon va tvungen att gå från jobbet.
Äsch, tänkte jag. Skit samma.
När jag kom hem efter mycket om och men så ringde mobilen igen. Då va det tjejen från Monkey som undrade om jag va intresserad och jobba i en annan klädesäffär också, weekdays. Självklart sa jag!
Nu är jag snart på väg till intervjun.

Är väääldigt trött... Jobbade natt i går, 23-07. Det gick bra. Va hemma halv 8, kanske somna 8 och sen upp kl 12. Efter intervjun ska jag jobba igen, 15-23. Sen ska jag SOVA!

Uppe me tuppen...

...eller med Matilda.
Hennes klocka ringde 5.30 och eftersom (Där fick jag till det mamma) jag ska jobba nattpasset i dag (ööh /natt?) så ska jag gå och lägga mej 15.00 och sova till 22.30 för att sedan jobba 23.00-07.15 *suck* Min kropp kommer nog undra vad jag håller på me... De blir så fel om man bara jobbar 1 natt mitt i veckan. För då hinner ju inte kroppen ändra om sig. Men men, det är iaf 100% OB och de tackar jag inte nej till :)

Igår va jag ute o sprang  för första gången sen mitt uppehåll på 3,5 månad. Usch, fy och blääää va jobbigt de va! Hade tänkt att ta de lungt och börja mjut i 30 min, men efter 23 minuter var jag redan tillbaka med blodsmak i munnen och röd som en kräfta i ansiktet av ansträngning.
-Men nu har jag börjat! Ska gå ner ungefär 8kg på 2,5 månad. Haha fettracet är ännu en gång igång. Men den här gången ska jag minsann inte gå upp alla kilona på en gång efter racet är slut. Man lär sig av sina misstag...

Igår jobbade jag först 2 timmar på Narvesen och sen 8 timmar på 7-eleven. Narvesen är precis lika dan som 7-eleven, bara de att jag tjänar bättre och har bättre förmåner.

Idag ska jag gå på intervju på ett bemanningsföretag åt ett jobb som butiksbiträde i en lite butik som ligger i byn. Det är ett heltids-vikariat som pågår under ett år.
Sen ska jag på en ytterligare intervju på torsdag i en klädesaffär, Monkey. Det är dock bara deltid, men med chans att utöka. Kul å jobba i en butik :) Så jag hoppas!

Nu skiner solen (!) här i Bergen :) Dax att göra sig i ordning för att sen promenera till intervjun som ligger 50 min gångväg.

Wish me luck. Xoxo

Oj vilken rolig Påskhelg!

Mammas 50års kalas blev riktigt lyckat! God mat, trevlig stämning och mycket skratt.

Vi blev bjudna på Italenskt-buffé med allt möjligt gott. Efter buffén blev de ost och kexs. Och där efter tårta!
Jag hade jätte trevlig och myste allt vad jag kunde med alla mina släktingar. Mamma fick jätte fina presenter och många vackra blommor.
Dagen efter åkte hela familjen + Caroline's familj till Skansken och fick en heldag med vår-sol och gulliga djur :)

Och innan jag viste oredet av, va det måndag och de va dax att åka tillbaka till verkligheten...

Tack alle sammans för en super-duper trevlig påskhelg! Den absolut bästa jag kunde önska mej!



Hemma i Sthlm...Igen.

Nu har jag kommit hem till Sverige och underbara Stockholmia!

Vaknade av att solskenet sipprade igenom mina gardiner :)
Gick upp och gjorde en god frulle me mjuktbröd och OST! *muums*
Efter de gjorde jag mig klar och begav mig mot Haninge för att möta upp min underbara Tuss <3

Jag införskaffade mig ett par riktigt raffiga gummistövlar och ett par netta tygskor. Belv riktigt nöjd, speciellt över priset, 199:- för stövlarna och 129:- för tygskorna. Som hittat!
Sen handlade jag också två st laddare som dock inte var lika kul, men lika behövligt.
Tyckte att mina invensteringar blev riktigt bra och känner mej nöjd med shoppingrundan.


När vi va klara mötte vi Tessan, Melvin och Josse på ett café och slog oss ner och pratade om vad vi hade hunnit komma i livet och att vi är alldeles för dåliga för att höra av oss...
Sen gick vi hem till Tussen och fikade med vaniljmunk och kaffe = Gott!

Kl 18.00 var det middag hemma så jag lämnade Haninge kl 17.16 och kom hem 25 minuter senare. Där hemma väntade min älskade storasyster och hennes sambo Caroline samt mamma och pappa. Vi åt korvstråganoff med ris och satt och pratade till sena timmen.

Och nu sitter jag här o bloggar medan alla dom andra vila upp sin energi inför morgondagen. För då, då blir det 50ÅRS FEEEEST!!! :)


RSS 2.0