Grattis mamma!

Idag fyller världens bästa mamma 50 år!!!


ÄLSKAR DIG!


Förlåt!

I lördagsnatt ringde en person mig och berättade att den hade känt sig uthängd på min blogg (nämner inga namn). Jag ber dig så hemskt mycket om ursäkt och hoppas att vi löste det mesta på telefonen i lördags. Jag vill ju såklart inte att någon ska ta illa upp av det jag skriver på min blogg...


-Förlåt!


 


Jag bara jobbar o jobbar

Snart ska jag iväg igen och jobba. Det är kul att ha kommit igång och nu kan jag allt :) Man jobbar ensam på kvällarna och från början tänkte jag att de skulle vara lite läskigt, men nu tycker jag det bara är skönt. Jag kan göra allt i min tackt, det är ingen som säger hur jag ska göra det eller när. Jag kan vissla högt (när inte nån kund är inne i affären ) och snål-läsa tidningarna när jag är klar med allt som behövs göras.

Igår va jag på en ny arbetsintervju. Också den gick mycket bra :) Det är liknade jobb som 7-eleven. Narvesen heter de = Pressbyrån på Svenska. Jag tjänar 10:- mer i timman och får 50% ob efter kl 9 och 100% ob på söndagar. Så det är med andra ord mycket bättre betalt än 7-eleven. Men jag har inte sagt upp mej där än, jag ska (såklart) försöka få så mycket jobb på Narvesen som jag bara kan få och sen jobba upp dom extra timmarna på 7-eleven, hade jag tänkt. Kanske kommer bli sjukt mycket jobb, men de e jag berädd på!



VS


Jag kommer inte på nån bra rubrik

Nu är jag startklar för att alldeles strax pinna iväg till jobbet. Jag och Matilda har inte träffats sen i tisdags (om man inte räknar me sömnen) Vi har jobbat så pass olika tider så vi har typ bytt av varandra här hemma...

Idag jobbar jag 15-23. Och sen är jag ledig fram till söndag, då jag också ska jobba 15-23. Jag har verkligen påpekat att jag kan jobba jämt och mycket :)

Annars rullar tiden. Det har regnat varendra dag sen jag kom till Bergen *suck* Men på något sätt känns det inte så farligt som att vi är här för att jobba, och då är de ju bara bra om de regnar så man inte vill vara ute i det fina vädret ;) Smart va?

Första arbetsdagen på andra jobbet...

...Och det här känns verkligen toppen!!
Det känns som att jobba på ett café/butik. Jag får bl.a göra bullar, grilla korv, fronta och ta betalt. Känns jätte bra!
Jag tror jag gjorde ett bra intryck för chefen vill att jag ska komma in kl 17 och jobba till 23 ikväll redan.  Så sammanlagt idag kommer jag ha jobbat 7-12 (=5h) och 17-23 (=6h) sammanlagt blir de 11 timmar! Kanooooon, behöver så mycket pengar jag bara kan få!

Nu ska jag sova nån timma så jag orkar me nästa arbetspass.

:)

Thanx heaven for 7-eleven ;)

Första arbetsdageeeeeen :) *Wooohoo*

Gick på intervjun igår och fick jobbet direkt! Rädda barna va inte mig grej här i livet. Men sälja bullar och tidningar ska nog gå bättre. Sen får jag ju en fast månads lön, även om jag inte skulle sälja ett dugg under dagen. Så de känns mycket skönt.

Jag gick upp 05.30!! Det va länge sen jag va uppe så tidigt. Men de va inte så jobbigt som jag trodde... Efter en mumsig frulle (me lyx juice från frugans jobb) känns det som att dagen kommer bli kanon!

Nu ska jag sätta fart! Bolggar mer i kväll.

Love you all <3

God morgon!

Nu sitter jag redo för att traska iväg till arbetet. Igår ängnade jag ca 2 timmar åt att studera rädda barnen, så jag hoppas att de går bättre för mej idag och att jag minst säljer två stycken...

Helgen va rellativt lugn. Vi va ute en sväng på byn i lördags och kollade in nattlivet i Bergen.

Idag hoppas jag att en liten mörkhyad alf (haha, han såg faktist precis ut som en alf) ringer från 7-eleven och säger att han vill ha en intervju med mig. Så håll era tummar igen för min skull!
Sen senare idag ska jag ringa på en lägenhet som jag önskar att vi kan gå och kolla på.

Nu måste jag springa. Puss o Kram heeeeela dan :)


Första arbetsdan...

... Va väl kanske inte de bästa jobbet jag har jobbat med.

Försälja pemunationer åt rädda barnen.
Jag ska hoppa på varenda männsika som går förbi och försöka 'lura' på dom en premunatinon som kostar 250 norska kr i månaden. Jag gör ju en fin gärning och jobbar för att hjälpa rädda barnen. Men försälning är verkligen inte min grej. Sorry... Jag stod i 4.5 timma och frågade mist 1000 personer
 - "Hej!! Har du hört talas om ABC kampanjen av rädda barnen?"... Ingen va intresserad. Inte en endaste en. Frusternande, va ska man göra? Jag hade munjiporna som fast klistrade uppåt och försökte se så snäll och gullig ut som möjligt. Men nej... Sålde inte en enda premunation.
Om jag lyckades stanna någon som ville lyssna på vad jag ville sälja, hörde dom anntingen inte va jag sa, eller så hörde jag inte va dom sa.
Drittejobb.

Imorgon ska jag till biblioteket igen. Skriva ut nya cv:n och gå runt på nya affärer. För försäljare e jag då inte! Men kommer självklart ha kvar jobbet och slita och stå i tills jag hittar något nytt... 



Frukost: Klibbig havregrynsgröt utan mjölk eller sylt. BARA gröt.
Lunch: Skulle köpa banan, en macka, vatten och en chokladbit. Men mitt kort slutade fungera så jag rotade
i fickorna och fann 3:- som jag tidigare under veckan har hittat på gatan. Och hade bara råd me bananen...
Middag: Mackrill och pullvermos.



Livet...

Jag tycker att det mesta är mysigt och kul och ser en mening i även det som inte är det. jag ser det fina i de flesta och njuter av att få leva, vara och känna på hur livet är. Jag skrattar gärna högt och sjunger gärna en liten truddilutt. Dansa på öppen gata är också kul. Jag tar mej inte själv på speciellt stort allvar. Går de dåligt för mig är de ingen världkatastrof. Är jag ful är jag åtminstånde frisk. Sån ÄR jag.
Mellan svackorna.
För några gånger under året kommer dom, -helvetesdagarna. Plötsligt kan jag inte se de fina i något. Jag kan snurra 360 grader med vidöppna ögon och inte få syn på en enda bra sak. I mitt liv, i andra, i världen. Varje misstag blir oöverkomlig och tanken på morgondagen ger mig andnöd. jag gråter av min spegelbild, ifrågasätter min egen existens....
Men efter regng kommer solsken. Jag orkar inte grubbla och fundera över vad de kommer bli av mig utan gör en lista för att i alla fall följa den. Sen tar jag mej en dusch och börjar smått le mot mig själv i spegeln när jag tänker på dagen, mig själv och livet.
Jag är inte rädd för svackorna, och jag hatar dom inte längre...
...För det är ju tack vare dom jag lyckas vara så sprudlande glad och lycklig resten av året :)

Jag kommer ihåg vad jag gjorde förra året

Igår var det St patricks day i USA. Jag kommer ihåg vad jag gjorde förra året. Då stod jag mitt på Manhattan och såg den stora paraden, senare på kvällen gick jag och Lilly ut och jag blev förvånad över att poliser, brandmän och ambulansmän i uniformer var fulla och dansade omkring på gatorna. Jag kommer också ihåg att de va varmt, jag va glad och jag hade jätte kul :) Härligt med gammla minnen.

Idag är de lika grått å regningt ute som de va igår. Jag o frugan tog en morgon promenad innan frukosetn. Sen följde jag me henne till jobbet och sen hem igen. Det är tråkigt att tiden går så sagta o att de ska regna ute, annars hade jag ju iallafall gå ut på en långpromenad. Vi får se, jag kanske lånar Matildas joggingskor o går ut å springer ett tag?

Nu lagar jag dom sista fiskpinnarna och dom sista mackaronerna... Va allt går åt fort (?). Vi har bestämmt oss för att inte handla något mer den här veckan, så vi får leva på potatismos och morötter :) Jag tycker endå att de går bra att leva billigt, maten är endå god tycker jag. Tur att man inte är så petig och kan äta vad som hellst :)
På kvällarna kollar jag o Matilda på 'halv 8 hos mej' och då drömmer vi oss bort och önskar vi va där och kunde äta allt de goda som dom lagar... Lite självplågeri kan man ju tycka...

Jag fick jobbet! :)

Jag kom hit i söndags kväll. Sökte jobb under måndagen. Gick på arbetsintervju på tisdagen. Fick jobbet på Onsdagen. Börjar jobba på Fredag :)

Kompis de går bra nu ;) 

Lätt som en plätt. Kanske inte dröm-jobbet, men bättre än inget och framförallt en bra början :)


Jag är såååååååå GLAD! *Iiiiiih*


Jaa, va ska man säga...Norrmän..?

Jag har som sagt sökt ett flertal jobb här i Bergen. Och ibland undrar man hur seriösa vissa företag är när dom skriver tillbaka på Facebook;


"hei du;) du har sendt en søknad på jobb til min butikk, desverre må jeg ha noen med en gang og siden du inte kommer til Bergen før 15mars så er jobben desverre tatt:)

Men en ting synes vil jeg at du skal vite: Jeg synes du er kjempe pen:) eller for å si det som dere svensker:
Du er jette snygg:)

sorry hvis du har en kjæreste, men jag synes du var så snygg at jeg ville sende denne meldingen... hvis du synes denne meldingen er elak eller noe så mener jag virkelig inte det:) ville bare si hei til deg:)

Puss och Kram _ _ _ _ :)"

----

"hei. du spurte om jobb på jack&jones idag. vi har for øyeblikket inget ledig dessverre..
jeg synes uansett at du var veldig sjarmerende:) om du tør, inviterer jeg deg på en lunch og sightsing i Bergen ;) / _ _ _"



Jag vet inte va jag ska tycka... Kanske va lika bra att jobben var upptagna...?

Haha Norrmän! *suck*


Mätt på mackaroner

I morse va jag ju som sagt på en arbetsintervjuv. Jag tyckte de gick väldigt bra, tjejen som intervjuade mej sa att hon såg mycket possitivt på mig och skulle ge besked i morgon. Jag hoppas jag får jobbet... Det va ett jobb där jag och en kollega skulle stå med en banner med företaget vi jobbar åt's logga på, ett 'barbord' med viktiga pappet och viktig information på. Sen ska vi locka nya människor att börja premunera på vad det nu företaget vi jobbar åt, jobbar med. Kanske känns lite invecklat men jag tyckte de lät som ett helt okej jobb och lönen var inte helt fel den heller ;)

Efter mötet gick jag hem till Frugan (Matilda). Vi åt frukost och kollade på nya lägenheter, efter de gick vi ut och handlade lite mat och köpte ett påladdningskort till Frugans telefon och ringde/messade till olika lägenheter i området.
Sen lagade vi lite lunch (fiskpinnar, potatismos, gulrot (morot) och en hemmalagad sås) Mycket gott!
Efter de va det dax för Matilda att gå iväg och jobba. Så jag följde henne till jobbet. Sen har jag bara suttit framför datorn och kollat på serier, facebook, MSN och skype. Nu väntar jag på att Frugan ska komma hem o hålla mej sällskap. Det regnar o är pissväder... Har precis ätit euroshopper´s mackaroner med euroshoppers kertchup. Inte så intressant men mättande :)

Jag håller er uppdaterade om jag får jobbet eller inte. Håll tummarna för mej ;)



07.30 Tisdag

God morgon!

Nu har jag precis druckit upp min kopp kaffe och ätit upp en skål gröt. Om 5 minuter ska jag gå iväg för att gå på en arbetsintervju på ett företag som heter face2face. Jag har dessvärre inte lisstat ut än va dom sysslar med, men det är en reklambyrå och jag tror jag har sökt ett jobb som kundarbete. De visar sig ganska snart :)

Frugan (Matilda) sussar så gott o snarkar lite i sovaalvkoven brevid, jag har tassat på tå hela morgonen så att hon inte skulle vakna :)

Nu måste jag gå å borsta tänderna. Känner mej lite nervös i magen... eller va de kaffet som va dåligt? *iiih* Pirr Pirr... Berättar senare hur de gick. :D


Då har jag kommit till Bergen :)

Resan gick jætte bra och lægenheten ær super mysig. Gammeldags med valv och strukturvæggar. Området påminner vældigt mycket om gammlastan och det ær jætte mysiga hus på uppe på bergen me knaggliga trappor. Våran lægehet ligger på en højd med mysig uteplats och utsikt mot vattnet :) (bilder kommer senare)

Imorgon ska jag på min førsta arbetsintervju på ett føretag som heter Face2Face. Det ær nåt slags førsælnings-jobb tror jag.
Jag passade på att fråga om dom søkte personal på Norges 'pressbyrån' och det gjorde dom :) Så nu ska jag skriva ut mina cv:n och læmmna in dom.

Jag ær lite hungrig. åt bara en chokladkaka till frukost och sen dess har jag inte ætit nått...
Matilda ska jobba øver så hon kommer inte hem førrens 10. Internet funkar inte æn i lægenheten, så nu ær jag på bibloteket och lånar deras internet. Vi har heller inte någon tv, så jag vet inte vad jag ska sysselsætta mej med ikvæll. Får nog stæda så tiden går fortare...

Det kænns bra att vara hær och att allt rullar på bra. Vi har varmt och fint vårvæder. Varmt kanske va att ta i men solen værmer på bra iallafall :)


Mot Österåker och Örebro!

Snart ska jag ge mej av mot landet. Till min älskade mormor och morfar :) Jag har saknat dom jätte jätte mycket så de ska verkligen bli roligt att äntligen få träffa dom efter ca 1.5 år! Min morbror kommer också att vara där vilket bara gör allt ännu roligare :) *längtar*

Sen i morgon kommer Matilda och plockar upp mig hos mormor & morfar. Då ska jag vidare mot Örebro för att möta upp råbåt nr 4 (Evylyn)! Gud så kul de ska bli! Jag och dom bästa Örebroarna som finn ska inta Örebros nattliv med en storm!

Nu måste jag sätta på mig ytterkläderna och bege mej mot stan för att möta upp mamma och morbror på t-centralen och där efter ta tåget mot Vingåker! :D

Ha en trevlig helg, för de ska iallafall jag ha ;)

Puss

Till minnet av Råbåt 2,3 och 4... Jag saknar er :'(

Hej mina råbåtar!
Jag saknar er så jag håller på att dö... :( Snart får jag pussa o krama råbåt nr 4 *ÄnTlIgEn*
Jag läser era bloggar varje dag. Vet jag e as dålig på att kommentera, men har inte speciellt dåligt samvete eftersom ni inte heller gör det överdrivet ofta (och "ofta" rimmar på "kofta" ) *HoHo*

Våran dåliga humor finns inte i Sverige, alla mina kompisar kollade "väl" på mej när jag sa något av våra sjukt roliga internskämt.
Som ni vet vann jag ju "fettracet" vilket var kanon. Men efter jag har kommit hem sitter jag hemma och frossar i mej allt gott och onyttigt som jag inte har kunnat äta i USA. Så alla hemska kilon jag lyckades gå ner, har kommit smygandes tillbaka på bara 1.5 månad! Galet.
Här om veckan upplevde jag min hemskaste mardröm. -Jag gick igenom Haninge Centrum och ALLA töntarna satt där och vinkade!!! Jag ville springa, men kunde inte. Dock inte för att jag var lam i benen utan för att jag är väl den trevligaste och låtsades att jag var precis lika glad att se dom som dom var att se mej (?) NOT!

Sen har jag gjort nästa allt jag lovade mej själv att aldrig igen göra efter mitt år i New York. Som att träffa vissa människor, gå till Oleary´s, göra vissa saker, bli bättre på andra saker, inte ta nån skit osv osv ;)

Nu när jag tänker tillbaka på året som gick känns allt som en dröm. Självklart kommer jag bara ihåg dom roliga stunderna.

Såååå summan av kardemumman är; Ta vara på varenda minut! Låt inget gå till spillo och skit i gymmet för ni blir ändå bara feta igen när ni kommer hem :D


Jag längtar och saknar er JÄTTE mycket!!!


Veckan som gått

Förra veckan spenderade jag ju som sagt i Götet... - ingen kommentar, tack. ;)

Helgen spenderades med mina söta, underbara och bästa barndomskompisar. Vi har känt varandra ända sen vi gick på dagis. Super mysigt och kul hade vi och måste definitivt göras om :)

Söndagen blev lugn med tv-mys med Tussen.
Senare på kvällen gick jag hem till en av våra grannar för att presentera mig för en söt liten 10 månaders labrador som jag ska vara hundvakt åt dom två veckorna nu innan jag åker till Norge :) I brist på både pengar och hundmys :) Passar mej perfekt!
Fast i dag när de va snöblandat-regn /storm kände jag mej inte lika motiverad att gå en långpromenad. Men när jag väl hade blivit blöt om fötterna o mascaran redan låg som en tjock svart mask under ögonen så va det faktiskt ganska trevligt. Det var iallafall en skön känsla när jag väl kom in i värmen igen :)

För övrigt har jag hjälpt mamma idag, hon är nämligen dödsförkyld. Jag har hjälpt till att; dammsuga, tvätta, handla, laga mat och gjort i ordning efter maten :)

Imorgon ska jag och Nicklas åka och lämna in min dator på Media Market. Det ska bli skönt att få de gjort! Hoppas att den går att laga... Dumma dator.


RSS 2.0