Grattis Mamma på morsdag!

igår jobbade jag (som vanligt) och han inte göra ett blogginlägg still världens bästa mamma, mammut, mor, Karin!
Jag älskar dej av hela mitt hjärta, du är den bästa mamman man kan tänka sej! Utan dig skulle jag inte funnits i dag, jag skulle heller inte ha blivit den jag är om du inte hade varit med mig hela livet och visat mej dom rätta stigarna. Jag är så tacksam att veta att jag alltid kan prata me dej och att du alltid vill lyssna och ge mej bra råd :) Jag saknar dej varje dag och längtar jämt tills vi ses igen <3


Äta, jobba, sova, dö...Jag går och fiskar. Tar en tyst minut å går ut, ut och fiskar!

Idag gick jag en rask promenad upp på Flöjen! Det tog 40 min upp och 20 min ner... Phusst va jobbigt de va! Men nu jädrans är jag igång! Inga kolhydrater utan bara grönsaker och protein tills jag är nöjd med mig själv :) Känns könnt att äntligen fått ut tummen ur *piip* hehe :)

Nu ska jag iväg o jobba igen. 15-23. Imorgon slutar jag tidigt, hoppas på lika fint väder som idag, sol och varmt :) Jag Matilda o Negisa har planerat en utgång. Men innan dess ska jag å Frugan gå till Fredtex och köpa en byrå som vi ska försöka släpa hem :S vi får väl se hur det går haha :)

Nu måste jag gå. Jag saknar er alla där hemma <3

Speciellt grattis till Morfar som fyllde år igår! Jag tänkte på dej hela dagen och jag längtar tills vi ses :) Massa pussar till VÄRLDENS BÄSTA MORFAR <3



Gulligaste Mormor, bästa mamma och finaste morfar


-They say jump, I say; How high?!

Oj oj, nu har jag inte bloggat på en vecka. Sorry alla mina fans ;)

Kanske inte finns så jätte mycket att blogga om just nu, mer än att jag vaknar, jobbar och går å lägger mej, typ.
Fast jag tycker de e så tråkigt så jag pressar min trötthet åt sidan och umgås så myckat jag kan med mina underbara vänner :)

Just ju sitter jag i skinnsoffan och kollar på våran nya 35" teve i kollektivet. Alla andra är i sina rum och jag o Matilda har verkligen visat vem de är som bestämmer över tvn så inga andra vågar ta sig ut  :)

Jag trivs här i Bergen. När man kommer bort från Sverge så blir det att man blir kompisar med alla som kommer från Sverige. För vi är Svenskar och Svenskar håller ihop :)
Om man möter någon som pratar svenska låter oftast konversationen så här: -"Hej, vart i Sverige är du i från?"  "ahaa, vad gör du här?" -"jobba, som alla andra svenskar, hehe"

I helgen va vi på en fest i en sjuk villa som låg akkurat vid vattnet. Man kunde hoppa i från en dörr i sovrummet rätt ner i vattnet. Galet! Jag va rädd när jag skulle kolla ut, att jag skulle rammla i  :) Så jag höll mej långt borta från dörren och kännde mej trygg i gott sällskap i vardagsrummet.

Imorgon ska jag TRÄNA! Jag orkar inte med o se mej själv i spegeln längre, usch, tvi och bläää! Jag och en killkompis ska gå på gymmet där alla mina vänner tränar. 300:-/månan... Förr tänkte jag att de va "onödiga penagar" Men nu känner jag bara att de är väldigt väldigt relevant att komma igång. 1 juni är här om mindre än en vecka!!!! Skulle inte sätta på mej bikinin om jag så fick 1000:-... eller jo kanske. men då skulle jag gå i där vassen växer så ingen skulle kunna se min blekfeta svål :)


Jag och Matilda innan utgång i Lördags


17-maj

Jag han inte mer än att sove 2 timmar morgonen efter jag hade jobbat natt innan väckaklockan ringde och de va dax att gå upp och jobba igen... 17 maj, Norges-nationaldag. Vilken stämning, jag och en kolega Charine stod utanför butiken och sålde kakor, smoothie´s,  kaffe och liknande saker. Medans butiken var proppfylld med norrmän i deras nationaldräckter. Det va riktigt kul och se. Jag hade också bästa parket till tåget som gick precis utanför jobbet. Efter jag hade slutat på jobbet kom Matilda och mötte upp mig, vi gick till en uteservering och mötte upp några killkompisar som satt och firade nationaldagen. Men jag kunde knappt hålla mina ögon öppna så efter nån timma gick jag och Matilda hem och jag tog mej en tupplut på en timma innan de bar iväg mot en förfest! Nationaldagen blev lååååååång... Trodde att jag aldrig skulle få nån sömn. Men den var också väldigt rolig och värd en otroligt trött och sliten Emilie på jobb dagen efter.

Igår va jag ledig! Sov ut, gick till banken och sen mötte jag upp några kompisar och låg o solade i en park mitt i Bergen. Väldigt mysigt, sommaren är hääääär!! :) Efter flera timmars småprat och skratt och mycket sol gick vi vidare på grillning som hölls på en 5miljoners takterass. Sjukt fin lägenhet... Jag dööör.

Snart ska jag ge mej iväg för att jobba, nu är de 11 dagars jobb framför mej... *suck* Men men, Thailand är inte så långt borta...


Veckan som gick...

Nu har mamma och pappa varit här på besök i Bergen :) Vi hade jätte mysigt med många trevliga utflyckter och mycket god mat! Jag saknar dom redan, but life goes on...

Annars denna vecka har jag jobbat, obviously. I onsdags va jag o Matilda ute och dansade lite på ett uteställe som heter Metro. I fredas va vi o myste på en uteservering i det varma vårvädret sen blev det film hos en kompis som bor på hotell, så jag stannade över och fick hotellfrukost dagen efter :)

Igår var det sommar i Bergen! Det var runt 20 grader och alla var ute och njöt av det fina vädret. Matilda jobbade så jag mötte upp några jobbarkompisar och gick o åt glass. Sen jobbade jag 15-23 och efter det gick jag och Matilda hem till en jobbakompis och var barnvakt åt hans 3 barn. Men dom sov allaredan så jag o Matilda kollade på en film sen däckade vi i soffan och sov som små prinsessor tills Micke (jobbakompisen) och hans tjej kom hem kl 4. Då gick vi hem i regnet och sov till kl 12 :)

Idag regnar de ute. Det som va så fint igår, o sen när man inte börjar förrens 22 i kväll ska de ju såklart vara skitväder... Men jag o Matilda ska snart ge oss ut på en tur endå... Jag ska klä på mig mina regnkläder och dra på mej mina gummistövlar :) Jobbar natt i natt... Det är en stor fest-dag här i Bergen inatt, natten före 17-maj. Hade ju gärna varit ute o firat som alla andra ska, men plikten kallar...!

Grattis världens bästa Matilda!

Igår fick hon äntligen svaret på att hon fick tjänsten som BUTIKCHEFT!! Jag är såå stolt över dej!


Du är så duktig mitt lilla hjärta!


Vaken i 26 timmar...

Igår morse började jag på jobbet kl 9. Gick upp vid 7 tiden för att inte få en stressig morgon. Va klar på jobbet kl 15. Satt i det varma vårvädret utanför butiken med Matilda + några jobbakompisar i några timmar, hjälpte chefen en stund på kontoret. Sen gick vi hem och åt en gooood middag ( Fälskfilé, potatisgratäng och bea) Iväg och hängde hemma hos en killkompis. fick ett mess av chefen som undrade om jag kunde jobba natt. Tackade ja, jobbade från 23-07.30.

TrÖtT!

Nu ska jag sova...


Frukost sen off to work!

Usch va jag fryser just nu.... Fast elemenetet är på max så är mina fingrar som istappar. Gröten värmer skönt nere i magen.

Igår va jag me på en eäkerhetskurs. Den var väldigt lärorik och bra. Vi fick bla vara med om ett lådsas rån. Det var spännande, lite läskigt men framförallt bra att veha hur de kan gå till. Det var en kille som kom in i rummet där vi "lekte" butik med lådsas pengar mm. Det va lite läskigt när han riktade en pistol mot mej och skrekt högt "NER PÅ GOLVET!! NER PÅ GOLVET SA JAG!!" Sen när leken var över skulle vi beskriva hur han såg ut, vad han hade på sig, viklen färg på skorna mm. Väldigt svårt att komma ihåg när man blir stressad och nervös. Obehaglig kännsla att tänka på att de faktist kan hända på riktigt. Vi fick se filmer från riktiga rån, det går på bara några minuter sen är rånarna ute ur butiken igen. Galet.
Jag är tacksam för att ha fått gå kursen. Nu vet jag hur jag ska bete mej mot snattare, fulla människor som bråkar, rån och om de skulle bli en brand på jobbet.

Förresetn blev min hårfärg super fin! Äntligen har jag jag samma färg i hela håret. -Mörkbrunt.

Nu ska jag iväg till Deli. Puss o hej, leverpastej (åt jag precis :)

Måndag

Förra veckan bara sprang iväg och nu är det redan måndag?! Jobbade varje dag förra veckan och kommer göra de den här veckan också :) Eller idag är jag ledig, fast ska på en säkerhets kurs mella 16-19. Sen jobbar jag tisdag-söndag. Det är kul och det går bra på Deli. Har underbart roliga och super snälla jobbakompisar så tiden på jobbet är bara rolig och jag ser de inte som att jag jobbar (fast igentligen gör jag ju det).

I fredags jobbade jag natt. Det va fullt ös hela kvällen, Massa fulla och odrägliga ungdommar som firade valborg och vinglade in vid 2.30 tiden för att äta. Allt gick bra förutom en incedent, en kille som handlade av mig blev lite för "på". Så min chef Adel kom in och sa till honom att inte vara höfflig. Men han slutade inte utan började veva mot Adel så Micke fick komma till unsättning och slänga ut honom... Jag blev lite rädd och skakis men de va bara att bita ihop och le och vara tervlig mot kunden efter, som att hela butiken var proppad så kunde jag inte gå undan o återhämta mej. Men de gick bra :) Jag kan verkligen känna mej trygg me dom jag jobbar me. Båda Mickarna är stora killar som hänger på gymmet varjedag, rakade och tatuerade över allt. Dom ser inte så snälla ut, men det är dom verkligen.

Nu ska jag gå och handla en mascara, hårfärgingsmedel och långa linnen. Jag får 25% på HM också för att jag jobbar på Monki :) Nice!

Det är super fint väder, varmt och soligt :)

Puss!


RSS 2.0